4 July 2013

3M Set Permintaan Ramai untuk Dunia Penyusuan


3M Set Permintaan Ramai untuk Dunia Penyusuan


Set 3M? Kenapa Set 3M? Sebabnya set ini mempercepatkan penghasilan susu, membuat ibu bertenaga dan kulit cantik berseri. Ia juga set penyusuan yang paling mendapat sambutan serta terlaris dikalangan ibu-ibu menyusu serta permintaan yang amat menggalakkan. 
Set ini terdiri daripada :-
~ B-Complex
~ Sustained Release Vita-C
~ Vitalea
~ Alfalfa
~ ESP
~ Ostematrix


Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?
  
Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi 

Untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

B-Complex 

Lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

Vitamin C

Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh

Alfalfa 

Raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

Kalsium@ Ostematrix  
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.


Sebab itu pengambilan sumber kalsium tidak boleh dipandang ringan sama sekali. Jika perasan ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.

ESP @ Energizing Soy Protein 
Kompisis vitamin utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Sel tak kenal nasi lemak, air soya atau tempe tetapi sel hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.


Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


Set ini juga sesuai untuk :-
~ ibu-ibu yang ingin mengumpul stok susu
~ ibu-ibu yang susunya tidak semeriah ibu-ibu lain
~ ibu-ibu yang bekerja dan memerlukan stok susu untuk simpanan
~ ibu-ibu yang mengalami masalah penyusuan digalakan mengambil set ini


Jom baca Testimoni ibu-ibu yang telah mencuba Set 3M ini.


Testimoni 1 - Susu meriah dan meningkat setiap hari


3M Set Permintaan Ramai untuk Dunia Penyusuan

Testimoni 2 - Susu pekat dan banyak


3M Set Permintaan Ramai untuk Dunia PenyusuanMasih menunggu lagi ke??? Sampai bila??? Jom dapatkan Set 3M untuk anak tersayang anda. Banyak khasiat set ini... Jom cuba. 


Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau pembelian  produk, sila hubungi saya :-

✔ Add/PM FB : Zaridah Hj Hashim
❤ Like Fanpage : Jom Sihat Ceria
✑ Blog : Azza Ibu WaMeAz
✆ Call/SMS : 014-8243610

"Salam & Senyum Sokmo dari Daa ibu WaMeAz"No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign