2 July 2013

Sihat Cergas Dalam Pantang

Sihat Cergas Dalam Pantang

Pengambilan suplemen dalam pantang adalah suatu kemestian bagi memastikan ibu-ibu sihat cergas dalam pantang. Tempoh berpantang 44 hari terasa sangat lama bagi ibu-ibu yang baru melahirkan kerana pada waktu itu kita masih dalam kesakitan kesan luka jahitan, badan yang sangat lemah akibat kehilangan darah semasa proses kelahiran, emosi yang tidak stabil ditambah pula dengan ragam bayi yang lazimnya kerap menangis dan tidak mahu tidur malam, sememangnya amat memenatkan dan ibu-ibu perlu sihat cergas dalam pantang.

Stress atau meroyan yang dikait rapat dengan ibu berpantang bukanlah mitos tapi memang benar-benar wujud. Justeru itu, para ibu haruslah menyiapkan diri dari aspek fizikal mahupun mental untuk menangani keadaan tersebut agar sihat cergas dalam pantang dan salah satu caranya untuk sihat cergas dalam pantang ialah dengan pengambilan suplemen untuk kekal sihat cergas dalam pantang dan juga sebagai persediaan sebelum menyambut cahaya mata anda.


Antara suplemen untuk Set Berpantang/Bersalin Shaklee ialah :
  • B-Complex Dengan Asid Folik
  • Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi
  • Vitamin C
  • Zinc


Sihat Cergas Dalam PantangKepentingan mengambil suplemen diatas?1) B-Complex dengan Asid Folik

B-Complex bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan ibu berpantang. Ia juga berupaya meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga. Justeru, ibu-ibu akan merasa lebih bertenaga dan kurang letih. Vitamin ini juga memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan, sesuai dengan namanya 'B' for Beauty.

2) Vitalea / Multivitamin Dengan Zat Besi

Sangat penting untuk diambil oleh ibu berpantang kerana Vitalea membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakkan makanan perlu dielakkan semasa berpantang (pantang makan). Zat besi pula sangat diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran. Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

3) Vitamin C

Sangat penting untuk penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin. Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee menyamai 7 biji setengah kita memakan buah oren. Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikkan kulit.

4) Zinc

Sangat penting untuk membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman. Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan. Agak sukar untuk memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal. Justeru, pengambilan zink setiap hari adalah pilihan yang tepat bagi ibu berpantang. Zink juga membantu mengatasi masalah 'kedinginan' selepas bersalin, dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum. 

Jom baca apa kata seorang ibu yang telah mengamalkan set berpantang/bersalin Shaklee ini.


Testimoni 1 - Rahim cepat kecut 
Sihat Cergas Dalam Pantang
Testimoni 2 : Rasa lebih bertenaga dalam pantang serta berat badan turun.

Anda bagaimana??? Berminat???

Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau pembelian  produk, sila hubungi saya :-

✔ Add/PM FB : Zaridah Hj Hashim
❤ Like Fanpage : Jom Sihat Ceria
✑ Blog : Azza Ibu WaMeAz
✆ Call/SMS : 014-8243610

"Salam & Senyum Sokmo dari Daa ibu WaMeAz"


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign