18 July 2013

Status HALAL Produk SHAKLEE


Ramai yang bertanya tentang isu halal-haramnya produk Shaklee. Saya sangat kagum dengan tindakan beberapa pengguna termasuk Pengedar SHAKLEE sendiri yang mengambil langkah dengan mempastikan produk yang diambil benar-benar halal. 

Maklumlah di zaman sekarang ini terlalu banyak perkara yang bercampur-baur antara halal dan haram. Yang pastinya, segala yang diambil atau dimakan hendaklah dari punca yang halal.

Jadi untuk keyakinan dan makluman semua, di bawah ini adalah sijil halal SHAKLEE yang dikeluarkan oleh Islamic Service of America (ISA) untuk produk-produk Shaklee.SHAKLEE HALAL - Jom Sihat Ceria


Produk yang dipasarkan di Malaysia adalah tersenarai dalam sijil tersebut termasuk yang menggunakan bovine gelatin iaitu Lecithin, Omega Guard dan Vita-E Complex. 


Islamic Services of America (ISA) adalah satu badan ISLAM di America Syarikat yang diiktiraf oleh JAKIM.SHAKLEE HALAL - Jom Sihat Ceria


Boleh lihat di laman web JAKIM, Senarai Badan Islam Yang Diiktiraf 2012 dan dikemaskini pada 25 September 2012.


Semuga infomasi ini, dapat membantu sahabat-sahabat agar lebih yakin dengan produk SHAKLEE.  

Kepada pengguna Shaklee, dan kepada bakal-bakal pengguna yang ingin mencuba dan menikmati kebaikan produk SHAKLEE, gunakannya tanpa was-was. Insya-allah.No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign