22 July 2013

Suplemen Untuk Jantung dan Sistem Kardiovaskular

Suplemen Untuk Jantung dan Sistem Kardiovaskular


Kekurangan ko-enzim yang dinamakan CoQ10 sememangnya memberi kesan kepada jantung dan sistem kardiovaskular. Kajian menunjukan kegagalan jantung kongestif juga disebabkan kekurangan CoQ10.

Oleh itu suplemen CoQ10 dikatakan amat penting untuk melindungi kesihatan jantung.  Walaupun ia boleh diperolehi secara semulajadi tapi jumlahnya dalam makanan sangat kecil.

Oleh itu SHAKLEE telah produk baru "CoQ Health Plus".

Istimewanya CoQ Health Plus mengandungi campuran 28g CoQ10 dengan Vitamin E dan ekstrak teh hijau bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.

Dengan mengambil suplemen CoQ Healh Plus adalah difikirkan sebagai satu pelaburan yang amat berharga untuk jantung dan sistem kardivaskular anda.

Antara manafaat CoQ10 :
Untuk kesihatan jantung

- Rawatan dan pencegahan penyakit kardiovaskular, termasuk aterosklerosis (arteri tersumbat).
- Mengurangkan kekerapan  "angina episode" dan menguatkan otot jantung.
- Meningkatkan kualiti hidup dan kemandirian untuk orang-orang yang menghadapi kegagalan jantung kongestif.
- Tekanan darah pada pesakit dengan tekanan darah tinggi.

Untuk kanser
Doktor telah menggunakan Co-Q10 untuk merawat kanser payudara dan kesihatan sokongan kepada pesakit yang menerima kemoterapi.

Bagi diabetes
Co-Q10 boleh meningkatkan insulin berita pengeluaran-baik untuk pesakit kencing manis

Untuk kesihatan pergigian
Co-Q10 juga telah digunakan dengan keputusan yang baik untuk merawat gejala distrofi otot dan penyakit gusi:

Untuk kesihatan mental
Kajian makmal menunjukkan bahawa pesakit dengan penyakit Parkinson boleh mendapat manfaat daripada Co-Q10 tambahan.

Untuk penurunan berat badan
Kegemukan juga boleh dikaitkan dengan kekurangan Co-Q10. Kajian menunjukkan bahawa suplemen Co-Q 10 boleh mengurangkan berat badan dan ia telah dicadangkan bahawa Co-Q10 boleh memberi manfaat dalam rawatan pesakit dengan sindrom keletihan kronik.

Untuk kesuburan 
Dalam kajian yang melibatkan lelaki subur, Co-Q10 telah dikaitkan dengan peningkatan dalam jumlah sperma, motilitas sperma lebih baik dan kadar yang mengalakkan kadar kesuburan yang lebih baik

Untuk statin (kolesterol dadah) pengguna
Co-Q10 boleh melindungi daripada kesan-kesan sampingan dari ubat-ubatan seperti beta-blockers dan beberapa antipsikotik. Pengambilan ubat-ubatan yang kerap boleh mengganggu sintesis koenzim Q10 dalam tubuh.

Gejala kekurangan CoQ 10 :

Penghasilan CoQ 10 adalah sangat terhad dalam badan. Penghasilan CoQ10 pada manusia, dilakukan oleh sel-sel dalam tubuh. Penghasilan CoQ 10 dalam badan melibatkan satu proses- yang melibatkan 17 langkah- yang memerlukan nutrien yang berikut: riboflavin (B2), niacinamide (B3), asid Pantothenic (B5), pyridoxine (B6), cobalamin (B12), asid folik, vitamin C, dan banyak unsur-unsur surih yang lain. Oleh itu, terdapat banyak cara sintesis yang kompleks koenzim Q10 boleh diganggu. Ada kemungkinan bahawa ramai orang yang mempunyai masalah kesihatan yang mengalami kekurangan ko-enzim Q10 disebabkan pengambilan makanan yang tidak mencukupi nutrien yang diperlukan dan / atau pengambilan satu atau lebih ubat-ubatan yang mengganggu sintesis koenzim Q10.

Tanda-tanda kekurangan koenzim Q10 termasuk: -

- Kegagalan jantung kongestif
- Tekanan darah tinggi
- Angina
- Prolaps injap mitral
- Strok
- Jantung aritmia, - cardiomyopathies
- Kekurangan tenaga
- Gingivitis
- Dan kelemahan umum sistem imun.


Co-enzim Q10 terlibat dalam pengeluaran tenaga. Kekurangan CoQ10 memberi kesan kepada jantung dan sistem kardiovaskular kerana jantung adalah otot yang paling banyak menggunakan tenaga. Hasil beberapa kajian menunjukkan bahawa kegagalan jantung kongestif adalah disebabkan kekurang co-enzim Co Q10.

Lindungi jantung anda dengan CoQ Health Plus Shaklee, hari ini.Suplemen Untuk Jantung dan Sistem KardiovaskularUntuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau pembelian produk, sila hubungi saya :-

✔ Add/PM FB : Zaridah Hj Hashim
❤ Like Fanpage : Jom Sihat Ceria
✑ Blog : Azza Ibu WaMeAz
✆ Call/SMS : 014-8243610


"Salam Ukhwah & Senyum Sokmo dari Daa ibu WaMeAz"


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign