15 August 2013

Masalah Tekanan Darah Tinggi Ketika Hamil


PENYAKIT darah tinggi berpotensi terjadi kepada setiap wanita hamil dengan peratusan antara 10 hingga 15 peratus, di mana ia boleh dikategorikan sebagai agak tinggi.


Masalah Tekanan Darah Tinggi Ketika Hamil


Atasi dengan Suplemen semulajadi dari SHAKLEE.

Untuk mengawal tekanan darah agar berada pada tahap normal, ibu-ibu hamil disarankan beberapa suplemen SHAKLEE iaitu:

  • B-Complex
  • Omega Guard
  • OsteMatrix
  • Garlic

Fungsi setiap suplemen :-

B-Complex mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stres dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf. 

Omega Guard iaitu minyak ikan Shaklee pula mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala. Omega juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masalah obesiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

OsteMatrix pula membantu meringankan stres. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impluls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic atau bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normal serta tahap kolesterol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet garlic akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin. 

* juga berkesan untuk atasi masalah KEPUTIHAN semasa HAMIL

Perlukah ibu-ibu mengambil kesemua suplemen diatas? Ia bergantung pada keperluan dan bajet anda sendiri. Untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee atau pembelian produk, sila hubungi saya seperti dibawah.
"Salam Ukhwah & Senyum Sokmo dari Daa ibu WaMeAz".

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign