22 October 2013

Bagaimana Meningkatkan Kesuburan Lelaki


Apabila sudah berumahtangga sekian lama tetapi masih belum lagi memiliki zuriat, masalah kesuburan sering dituding kepada kaum hawa.Apapun usaha perlu dilakukan dengan kerjasama kedua-dua pihak iaitu suami dan isteri sama-sama menjalani pemeriksaan dan rawatan bagi menentukan tahap kesuburan. 
Masalah ketidaksuburan bukan hanya berpunca daripada wanita sebaliknya turut dialami lelaki dalam peratusan yang sama banyak atau gabungan daripada kedua-duanya. Kira-kira 30 peratus faktor ketidaksuburan berpunca daripada wanita dan 30 peratus daripada lelaki. 


Sebanyak 10 peratus masalah ketidaksuburan berpunca daripada kombinasi kedua-duanya manakala 25 peratus disebabkan punca yang tidak diketahui dan lima peratus disebabkan faktor lain.

Punca lelaki tidak subur:

• Bilangan sperma yang sedikit (low sperm count)
• Sperma kurang cergas
• Sperma yang tidak sempurna
• Sekatan pada saluran semen
• Pemakaian seluar dalam yang ketat menyebabkan bahagian testis menjadi panas dan menurunkan tahap penghasilan sperma.


Apa kata Pakar Perbidanan untuk meningkatkan kesuburan lelaki?

CoQHealth, Vita-E, Zinc Complex,


Berikut adalah cadangan supplement SHAKLEE yang boleh diambil untuk meningkatkan KESUBURAN LELAKI serta meningkatkan kesihatan badan secara umum.

1. Zinc Complex
2. Vita-E Complex
3. CoqHealth


CoQHealth, Vita-E, Zinc Complex,


Cadangan supplement ini merupakan alternatif kepada pasangan yang telah lama berkahwin tetapi masih belum menimang cahaya mata, atau yang telah menimang cahaya mata tetapi menghadapi masalah untuk hamil sekali lagi. Ia juga lebih murah berbanding menjalani rawatan kesuburan yang lain. 

Harus diingatkan bahawa ia merupakan usaha dan ikhtiar, bukan satu jaminan anda akan hamil setelah mengamalkan supplement ini kerana hanya Allah yang menentukan dan Dia-lah yang memberikan rezeki kepada kita.

Berminat??? Hubungi saya hari ini untuk menikmati harga super duper!!!

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign