18 December 2013

Cuci Usus Secara Semulajadi

Herb-Lax, Alfalfa,

Tahukah anda yang usus kita ini sudah digunakan bertahun-tahun tapi tidak pernah dicuci. Bila tidak dicuci, lama-kelamaan mulalah ia menimbulkan masalah kepada kita dan boleh menjadi punca penyakit sembelit dan juga Kanser Usus. Kanser Usus merupakan pembunuh senyap dan kedua paling lazim menyebabkan kematian. 

Bagaimanapun, kita boleh atasinya dengan detoks kolon.  Usus besar atau kolon yang sihat perlu mempunyai nisbah bakteria baik sebanyak 85% dan bakteria jahat 15%.  Jika anda kerap mengalami sembelit bermakna bakteria jahat lebih daripada yang baik. Ini bermakna, salur pencernaan anda tidak sihat.

Detoks kolon sangat penting sebab makanan kebanyakannya bertoksik. Semua orang perlu detoks.

Herb-Lax, Alfalfa,

Mengapa detoks usus penting??

Detoks kolon sangat penting sebab makanan kebanyakannya bertoksik. Semua orang perlu detoks.

Detoks adalah proses membersihkan kolon di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding kolon dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding kolon kita bersih, barulah badan kitla dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detoks sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.


Tanda Toksin Banyak Dalam Badan


✔ munculnya jerawat di bahagian belakang badan
✔ keletihan yang melampau
✔ bau badan yang tidak menyenangkan
✔ sembelit, buasir, sistem penghadaman yang tidak baik
✔ Moody
✔ membawa kepada hormon yang tidak stabil

Oleh yang demikian, kita boleh detoks secara semulajadi dengan pengambilan supplement SHAKLEE.

Antara supplement yang disyorkan untuk detoks :-

 Herb-Lax
 Membersihkan najis yang tersekat dan terkumpul lama di dalam usus

☞ Membantu masalah sembelit
☞ Mengempiskan perut
☞ Mengurangkan berat badan
☞ Detoksifikasi - menyingkir toksin dari badan supaya usus lebih mudah menyerap khasiat vitamin

➁ Alfalfa Complex
☞ Mencuci hati, darah dan ususu – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
☞ Melawan Alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.
☞ Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
☞ Menyingkirkan lemak dan kolestrol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.
☞ Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
☞ Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit
☞ Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan

Herb-Lax, Alfalfa,


Herb-Lax dan Alfalfa ini bukan sahaja untuk tujuan detoks tetapi banyak faedah lain yang boleh kita dapat untuk kesihatan dan kecantikan.

Jom cuba dulu, baru tahu keberkesanannya.No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign