30 May 2014

Tips : Atasi Masalah Bintik Hitam Dan Putih Di Wajah
Assalamualaikum!

Masalah bintik hitam dan putih diwajah sering dialami bukan sahaja oleh kaum wanita malahan juga kaum adam. 


Bintik-bintik kecil terjadi akibat bintik hitam yang tidak dibersihkan. Bintik hitam ini bukannya kotoran dan tidak boleh dicuci begitu sahaja. Ianya sudah sebati diwajah kita disebabkan pori-pori kulit berminyak menjadi semakin besar dan kasar.
Bila-bila pori di block sepenuhnya maka terjadilah jerawat.

Bintik-bintik kecil berwarna putih pula terjadi dari pembentukan sebum atau minyak di pori-pori kulit. Selain produk anda mesti minum banyak air putih dan makan buah-buahan untuk mengelak bintik putih ini.

Atasi Secara Semulajadi

Putih Telur & Madu

Celupkan tisu kedalam putih telur & madu kemudian oleskan keseluruh wajah dan biarkan selama 15-20 minit. Tunggu hingga kering. Lakukan 2 kali seminggu untuk kesan yang memuaskan. 


Susu Segar

Titiskan susu segar pada tisu kemudian sapukan kepada wajah. Lakukan 3 kali seminggu.


Memilih Supplement

Selain mengatasi secara semulajadi seperti diatas, anda juga boleh mengamalkan pengambilan gabungan supplement yang semulajadi seperti antioksidan, anti penuaan serta protein untuk penjagaan kesihatan wajah anda.  

Anda juga boleh mengamalkan Set Kecantikan SHAKLEE + ESP untuk mendapatkan kulit wajah yang lembut, lembap, licin serta sihat.


Apa kata Pengguna

Dibawah ini saya sediakan beberapa Testimoni dari pengguna yang berpuashati dengan produk-produk SHAKLEE.

Testimoni 1 - kulit halus, segar dan licin


Testimoni 2 : Kulit lebih sihat, blackhead dan whitehead makin kurang


Testimoni 3 : Perubahan kulit memang ketaraAlhamdulilah, selain pengambilan supplement secara konsisten, pengambilan air masak dalam kuantiti yang betul juga perlu untuk mendapat hasil yang cepat. 


Untuk maklumat lanjut berkaitan pembelian produk atau keahlian atau untuk menjana pendapatan bersama-sama Team BVN. Sila hubungi saya melalui salah satu medium dibawah. 

Stok Tersedia!

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign