11 December 2015

Kolagen Mengurangkan Masalah Sendi


Salam Jumaat semua!

Betul ke kolagen boleh rawat masalah sendi? Pasti pembaca tertanya-tanya soalan begini. Selalunya bila sebut kolagen ia sinonim dengan kecantikan seiring menjaga kesihatan badan.

Tapi....

Tahukah anda?

Kolagen merupakan bahan utama dalam otot, kulit, tulang, tendon dan pelbagai tisu didalam badan kita. Hampir 70 peratus kolagen terhasil dibawah lapisan kulit. Kolagen membantu pertumbuhan sel kulit baru dan mengekalkan kelembutan kulit. Namun begitu di dalam sendi rawan pula kolagen berfungsi sebagai kusyen disebabkan bebanan daripada pinggul, sendi dan lutut.

SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, COD, Blog Jom Sihat Ceria,

Faktor peningkatan usia juga mengurangkan penghasilan kolagen yang menyebabkan kedutan di wajah, kulit kendur, sakit dibahagian sendi dan tulang merapuh.

SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, COD, Blog Jom Sihat Ceria,

Oleh itu, bagi menampung keperluan harian tubuh, kolagen tambahan sangat diperlukan. Ada beberapa cara pengambilan kolagen tetapi pengambilan secara oral samada pil atau minum mudah diserap untuk membaiki sendi-sendi yang rosak dan membantu mengurangkan masalah sakit tulang.

SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, COD, Blog Jom Sihat Ceria,

Kolagen dari Shaklee juga salah satu kolagen yang berada dipasaran dan terbaik serta terunggul kerana terhasil dari 7 ramuan utama mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen yang diekstrak dari sisik Ikan Merah. Ianya sangat rendah dalam berat molekular sekitar 1,000 Dalton dan amat mudah diserap oleh tubuh.


Hah, dah terjawabkan Kolagen boleh membantu mengurangkan masalah sendi selain dari untuk mengekalkan kecantikan.

Jadi, jangan tunggu lama untuk rebut peluang dapatkan stok Collagen Powder dari Shaklee bulan Disember ini. Promosi istimewa untuk penggguna tegar kolagen. 

Hubungi saya ya untuk dapatkan stok anda.


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign