19 December 2015

Langkah-Langkah Pencegahan Untuk Kanser


Assalamualaikum Pengunjung JSC!

Kita biasa dengar ungkapan 'Mencegah Lebih Baik Dari Merawat' tetapi berapa ramai yang mengambil langkah-langkah pencegahan. Kebiasaannya bila disahkan menghidap penyakit barulah tindakan susulan diambil samada dengan mendapat rawatan dari doktor, mengamalkan aspek-aspek berjaga-jaga ataupun pencegahan.

Jadi untuk artikel kali ini ada beberapa info untuk dikongsi sebagai langkah-langkah pencegahan penyakit kanser.

 1. Makan makanan yang meningkatkan sistem imun
 2. Kurangkan pengambilan lemak dalam makanan harian
 3. Kurangkan pengambilan daging
 4. Peka dengan perubahan tubuh badan anda
 5. Kurangkan pendedahan kepada Handphone
 6. Kurangkan pengunaan Microwave
 7. Kawal berat badan
 8. Kurangkan pengambilan makanan yang banyak perisa dan pengawet
 9. Katakan TIDAK pada ROKOK, Alkohol.
 10. Ambil makanan tambahan (suplemen) yang mampu meningkatkan sistem imun

Nota : Tips diatas cuma saranan sahaja, bukan semestinya anda mengikut langkah langkah diatas anda terselamat dari kanser tetapi sekurangnya anda telah meminimumkan penyebab-penyebab  kanser. Insya-allah.

Seperti yang tertera diatas, mengambil suplemen adalah salah satu langkah-langkah pencegahan. Jadi dibawah ini saya kongsikan 4 Suplemen Antioksidan dari Shaklee bagi mencegah kanser.
Antaranya suplemen yang disarankan:
 1. Carotomax – memberikan perlindungan antioksida, mengandungi 6 carotine terhebat seperti lycopene, astaxanthin, alpha, beta carotene, dan lutein. Ia juga membina semula sel rosak di samping membina pertahanan badan;
 2. Vita C SR Plus – Membentuk kolagen, bersifat anti-oksida merangsang mengeluaran t-sel untuk melawan sel kanser, membuang bahan kimia daripada tubuh disamping mencantikkan kulit;
 3. Vita E Complex – anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk melawan kanser, mengukuhkan pertahanan badan, menghalang/melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan sel badan disebabkan radikal bebas.
 4. Vivix – kuasa antioksidan 40 kali lebih tinggi daripada anggur biasa, mengandungi asid elagik membantu mengurangkan kesan oksidatif stress dan elak kanser, lebih berkesan melawan radikal bebas, mengandungi polifenol dan resveratrol yang merupakan antioksida yang sangat kuat.
Sekarang anda sudah mengetahui tentang suplemen Shaklee ini, pilihan di tangan anda. Bagi saya, memang saya sudah mengamalkan suplemen ini sebagai salah satu sebab untuk menjaga kesihatan keseluruhan disamping mencegah daripada pelbagai penyakit kronik. Ikhtiar tak salahkan.
Jika anda berminat untuk dapatkan suplemen-suplemen ini samada untuk diri anda atau untuk dihadiahkan kepada tersayang. Jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan suplemen-suplemen ini. Ingat! Duit bukan segalanya jika dibandingkan dengan kesihatan.

Fikir-fikirkanlah demi mereka yang tersayang!

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign