22 January 2016

Kenapa Perlu Ada Pendapatan Kedua?


Assalamualaikum Semua! 

Apa khabar anda hari ini? 

Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Keistimewaan SHAKLEE, Jana Pendapatan, Kongsi, Info,

Apa perasaan anda bila melihat atau membaca keratan artikel diatas?

Ermmmmm.... mesti anda rasa nak buat 2 kerja? atau Mungkin 4 kerja kan.


Tahukah Anda?

1/10 sumber pendapatan adalah daripada makan gaji. Maka, 9/10 sumber pendapatan adalah dari perniagaan.

Pendapatan tambahan adalah pendapatan asas yang di perolehi selain dari pekerjaan yang kita lakukan hari-hari dan memperolehi hasilnya setiap hujung bulan. Melalui pendapatan asas inilah kita membayar hutang rumah, kereta, bil-bil, belanja rumah dan sebagainya.

Bila dilihat dari artikel di atas, setiap orang memerlukan pendapatan kedua sebagai tambahan tetapi majoriti dari kita tidak mahu melakukan kerja kedua melainkan mengharapkan durian runtuh andai ada rezekinya. Ada juga yang berkata "Hidup ala qadar jerr.." Menurut Islam ala qadar bermaksud berusaha sehabis baik untuk memperolehi sesuatu kemudian beserah kepada Allah.

Antara faktor yang menyebabkan seseorang perlu pendapatan Kedua.

1. Pendapatan Melebihi Perbelanjaan
Seperti artikel di atas "Anggaran Kos Hidup" jelas menggambarkan yang perbelanjaan melebihi daripada pendapatan yang di perolehi dari kerja hakiki.

2. Kuasa Membeli Semakin Mengecil
Nilai kuasa membeli kini semakin mengecil. Lihat sahaja berapa banyak barang yang boleh kita beli dengan nilai perbelanjaan sebanyak RM50 di mana-mana shopping mall, hyper market dan sebagainya.
Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Keistimewaan SHAKLEE, Jana Pendapatan, Kongsi, Info,

3. Tanggungan Yang Kian Meningkat
Memang tidak dinafikan lagi, bertambahnya tanggungan menjadi faktor mencari pendapatan tambahan. 

Kenapa Perlu Ada Pendapatan Kedua?
Anggap sahaja gaji yang diterima setiap bulan itu untuk perbelanjaan bulan keluarga dan pendapatan kedua dari sumber perniagaan untuk tambahkan simpanan. 

"Seperti kata En. Azizi Ali, Pakar Kewangan Peribadi sarankan setiap orang perlu ada second income. Second income penting sebagai ‘backup’ income utama, dan untuk tambahkan simpanan". 

Buat sahabat yang ingin menjana pendapatan kedua, bolehlah hubungi saya untuk mendapat maklumat terperinci bagaimana saya menjalankan bisnes Shaklee hanya dari rumah. Alhamdulilah, dengan group yang saya sertai dapat membimbing bagaimana menggunakan blog dan Fb sebagai senjata pemasaran online paling berkesan dan personal coach juga diberikan jika anda serius berbisnes.

Alhamdulillah, sepanjang saya menjalankan bisnes Shaklee, saya boleh menjana pendapatan bulanan setiap bulan. Anda boleh tentukan berapa jumlah yang anda inginkan. Insya-allah dengan bantuan leader dan usaha yang berterusan dari anda segalanya berjalan dengan lancar.

Nak tahu terperinci tentang Shaklee, hubungi saya ya! Jika orang lain boleh melakukan, kenapa tidak anda? Pilihan di tangan anda!

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign