23 January 2016

Ketahui Kelebihan Zinc Complex Dari Shaklee


Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian GoogleAssalamulaikum Semua.

Terima kasih atas kunjungan anda ke Blog Jom Sihat Ceria dan hari ini saya akan berkongsi pula tentang kelebihan Zinc Complex. Semuga artikel ini memberi manfaat buat anda.

Zinc Complex memberikan pelbagai kelebihan dan kebaikan terhadap kesihatan samada untuk lelaki ataupun wanita. Zink daripada Shaklee adalah suplemen pilihan terbaik. Bukan saja sebab ianya menawarkan manfaat penuh khasiat mineral zink tapi juga boleh didapati pada harga yang sangat mampu milik dan bebas daripada bahan kimia sintetik yang bahaya.

Zinc Complex dirumus daripada zinc glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita. Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum daripada tubuh.Mari saya terangkan satu-persatu kebaikan ZINC ini.

11 Kebaikan Zinc Complex Shaklee

1. Mengaktifkan 200 jenis enzim

Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA, dan Protein, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam badan untuk memelihara metabolisme gigi dan pertumbuhan para remaja.

2. Membentuk Kolagen

Zinc membantu pembentukan kolagen dan protein untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ.

3. Memperbaiki Diabeties

Zinc membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin, seterusnya memperbaiki Diabeties.

4. Bintik Putih di Kuku

Bintik putih di kuku adalah tanda defisiensi zinc, yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

5. Mempertingkatkan Sistem Imun

Membantu pengeluaran kelenjar thrymus. Kelenjar thrymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluran T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang infeksi penyakit.

6. Mempercepatkan Pemulihan Luka

Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik di kulit.

7. Memperbaiki masalah Prostat

Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

8. Kemampuan Seks Lelaki

Pengambilan Zinc untuk jangkamasa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma.Zinc secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

9. Ovulasi Wanita

Wanita memerlukan Zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanannya.

10. Memperbaiki Radang Kulit

Kajian menunjukkan pengambilan Zinc sebanyak 4-8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti akne dan jerawat.

11. Mengekalkan Deria Bau

Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensetif (rasa dan bau).

Tahukah Anda?
Zinc adalah suatu khazanah lelaki.

Zinc Complex, Testimoni, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,


Zinc didalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikel, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh itu, zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

Apa kata pengguna Zinc?Zinc Complex, Testimoni, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,
Bagaimana? 

Anda sudah baca dan tengok testimoni kan. Berminat untuk mencuba Zinc Complex, jangan segan untuk hubungi saya di salah satu medium di bawah. Harga istimewa untuk pelangan kami.


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign