28 January 2016

Omega Guard Bantu Tingkatkan IQ Anak-Anak


Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google

Assalamualaikum dan Salam Keceriaan


Omega Guard, Testimoni Omega, Testimoni, Produk SHAKLEE, Pengedar Shaklee Kuantan, Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi,


Setiap ibubapa mengharapkan anak-anak mereka menjadi seorang yang bijak dan pandai dalam pelajaran. Namun begitu tidak ramai yang membantu anak-anak untuk meningkatkan pembelajaran mereka. 

Antara solusi yang boleh diamalkan oleh ibubapa adalah dengan memberikan anak-anak minyak ikan sebagai suplemen untuk meningkatkan kecerdasan bagi memenuhi nutrisi untuk jaringan otak mereka. 

Jika anda sedang mencari minyak ikan terbaik, Omega Guard adalah jawapanya.


Kenapa Omega Guard Minyak Ikan terbaik?

Omega Guard, Testimoni Omega, Testimoni, Produk SHAKLEE, Pengedar Shaklee Kuantan, Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi,

Omega Guard, Testimoni Omega, Testimoni, Produk SHAKLEE, Pengedar Shaklee Kuantan, Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi,

Omega Guard, Testimoni Omega, Testimoni, Produk SHAKLEE, Pengedar Shaklee Kuantan, Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi,


Apa Kandungan Omega Guard? 

Omega Guard adalah minyak ikan yang terbaik di dunia kerana mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu antaranya EPA (Asid Eikosapentanoik) dan DHA (Asid Dokosaheksanoik). EPA berperanan untuk menyihatkan jantung dan sendi dan DHA pula penting dalam fungsi-fungsi otak. EPA dan DHA tidak dihasilkan dalam tubuh manusia, ia hanya boleh ditemui dalam ikan laut dalam.

"Menurut kajian yang dilakukan selama lebih 30 tahun oleh Dr. Bruce Holub iaitu Professor Emeritus of Nutritional Science dari University of Guelph, Canada, DHA dan EPA sangat penting untuk mengoptimakan fungsi saraf otak dan mata (menyumbang kepada tingkat keupayaan belajar dan perkembangan mental) untuk kebolehan berfikir, melihat dan juga mendengar dengan jelas". 

Pengambilan DHA dan EPA yang mencukupi juga dapat mengelak dan mengawal penyakit jantung (cardiovascular disease) dan juga penyakit-penyakit kronik yang berhubungkait dengan jantung. 


Tahukah anda?

DHA penting bagi pertumbahan otak kanak-kanak umpama pentingnya kalsium kepada tulang kita. 

Kajian mengesyorkan kanak-kanak mendapatkan 100 miligram DHA setiap hari. 

Kadar pertumbuhan otak paling pesat berlaku pada awal usia kanak-kanak. Ia berkembang sebanyak 25% daripada berat otak dewasa kepada 90% apabila kanak-kanak berusia lima tahun. 

Ini menunjukkan dengan jelas betapa pentingnya kanak-kanak mendapatkan khasiat yang sesuai seperti DHA agar tumbesaran otak terjamin sejak awal kehidupan mereka. 

Selain DHA, EPA dan AA juga bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah. Beberapa penelitian menunjukan kombinasi DHA, EPA, dan AA dapat meningkatkan fungsi kognitif, kemampuan visual pada kanak-kanak dan IQ kanak-kanak.


Manfaat DHA dan EPA

Kanak-kanak di usia awal memerlukan kesemua nutrien dalam piramid makanan untuk melengkapkan pertumbuhan dan perkembangan yang optimum. Walau bagaimanapun, pemilihan makanan yang kurang berlemak, berkolestrol dikawal sepenuhnya oleh kebanyakkan ibubapa. Sebenarnya terdapat beberapa jenis lemak yang diperlukan oleh kanak-kanak untuk membentuk tubuh badan yang sihat dan minda yang cerdas.

Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, anak memerlukan kandungan lemak seperti linoleik asid dan alpha - linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan. 

Hal ini kerana, badan manusia tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri. Kedua-dua kandungan ini boleh di dapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu. 

Alpha - linolenik asid akan ditukarkan kepada Omega - 3 yang juga amat penting dalam membantu otak kita berfungsi secara normal.


Omega Guard dari Shaklee juga sangat bagus untuk anak-anak bagi mencegah penyakit dan baik untuk otak serta pertumbuhan anak-anak


Testimoni - klik sini 

Jangan ragu-ragu untuk mengambil Omega Guard Shaklee ini HARI INI juga sekirannya anda sayangkan anak-anak anda.

Tunggu apa lagi? Jom dapatkan Omega Guard untuk kegunaan seisi keluarga. Hubungi saya untuk pembelian dan pertanyaan lanjut.


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign