26 January 2016

Rawat Ekzema Anda Dengan Suplemen Shaklee


Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google & Koleksi Testimoni Enermax Group


Assalamualaikum,

Selamat pagi semua. Alhamdulillah, seperti yang saya janjikan di entri semalam, insya-allah hari ini saya akan kongsikan sedikit info tentang cara rawatan untuk masalah Ekzema dan suplemen Shaklee yang boleh membantu masalah Ekzema. 

Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi, Pengedar Shaklee Kuantan, Produk SHAKLEE, Omega Guard, ESP, Vita-E, Alfalfa, Vivix, Herbal Blend, Mealshake, Testimoni,


Sedikit Info Tentang Ekzema

Ekzema merupakan salah satu jenis keradangan pada  kulit. Ia menyebabkan kulit jadi bersisik, menebal, kering, berubah warna dan seringkali gatal. Banyak faktor yang boleh menyebabkan ekzema dan bergantung pada individu. 

Antaranya alahan pada pemakanan dan mungkin juga disebabkan oleh alahan pada minyak wangi, kosmetik, getah, krim/minyak berubat, sesetengah tumbuhan atau pada barang kemas, silver dan sebagainya. Sesetengah juga mengalaminya disebabkan oleh alahan pada cahaya matahari dan keadaan cuaca/persekitaran. Tidak terkecuali disebabkan oleh stress.

Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi, Pengedar Shaklee Kuantan, Produk SHAKLEE, Omega Guard, ESP, Vita-E, Alfalfa, Vivix, Herbal Blend, Mealshake, Testimoni,


Bahagian Badan Yang DiAlami

Selalunya ekzema terjadi pada bahagian lipatan badan seperti di lipatan lengan, belakang lutut, tengkuk, kulit kepala yang berkelemumur dan tompokan merah dan/atau berair dimuka terutamanya di kalangan bayi. 

Pesakit Ekzema akan mengalami gatal-gatal, kulit kering, bersisisk dan merekah di tapak kaki sejak kanak-kanak atau remaja dan ia boleh berlarutan hingga ke peringkat dewasa.


Kaedah Rawatan
Kebiasaannya bagi penghidap ekzema, doktor akan memberi ubat sapu yang mengandungi steroid yang tinggi. Penggunaan krim steroid dengan cara yang betul boleh mengelakkan sebarang komplikasi yang tidak diingini seperti kulit menjadi tipis, cerah dan sebagainya.

Rawatan Alternatif
Di Shaklee, ada beberapa suplemen yang boleh diamalkan untuk membantu mengurangkan masalah Ekzema dengan lebih selamat, semulajadi dan berkesan.

Antara suplemen yang disarankan : 

Kepada ibu yang menyusukan anak yanag menghidapi ekzema

Omega Guard dan Energizing Soy Protein (ESP). Khasiat dan kebaikannya akan disalurkan kepada bayi melalui penyusuan susu ibu. 

Krim Herbal Bland boleh disapu kepada kulit bayi bagi megurangkan rasa gatal dan pedih. 

Untuk luka-luka pada kulit, anda boleh menyapu Vitamin E (Gunting sedikit di hujung kapsul) pada bahagian luka. 


Kanak-Kanak Berumur 1 Tahun Ke Atas Kanak-kanak
Omega Guard bagi mengawal dan merawat ekzema, menguatkan membrane sel, mencegah radang kulit dan mengurangkan kegatalan. 

Selain itu, boleh juga mengambil Mealshakes yang diperkaya dengan mineral dan multivitamin untuk kesihatan tisu kulit serta menghilangkan parut. 

Kombinasi Herbal Bland dan vitamin E boleh digunakan untuk merawat luka akibat ekzema. 


Remaja dan dewasa 

Energizing Soy Protein (ESP) sangat bagus untuk membantu penghasilan sel kulit baru yang rosak akibat ekzema. Ia akan menjadikan kulit lebih anjal, sihat dan gebu. 

Omega Guard berfungsi mengekalkan kelembapan kulit sekaligus mencegah keradangan kulit dan mengurangkan kegatalan. Ini kerana penghidap ekzema mempunyai kulit yang sensitif. 

Gabungan Omega Guard dan ESP memastikan ekzema tidak terus merebak dan memelihara kulit dari dalam. 

Gabungan Vitamin E dan GLA Complex berkhasiat untuk merawat kulit yang rosak serta membantu memudarkan parut dengan berkesan. Ia juga mampu meningkatkan daya tahan (sistem imunisasi) bagi melawan ekzema sekaligus mempercepatkan proses pemulihan kulit. 

Krim Herbal Bland semestinya krim herba semulajadi yang bagus untuk melegakan kegatalan dan pedih akibat luka ekzema. 

Alfalfa Complex yang bertindak sebagai penyahtoksin adalah digalakkan bagi mempertingkatkan lagi kekuatas sistem dalam tubuh badan. 

Vivix bertindak meningkatkan sistem imun tubuh serta membantu melindungi dan pembaikan selular DNA.


Review dan Testimoni Pengguna

Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi, Pengedar Shaklee Kuantan, Produk SHAKLEE, Omega Guard, ESP, Vita-E, Alfalfa, Vivix, Herbal Blend, Mealshake, Testimoni, Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi, Pengedar Shaklee Kuantan, Produk SHAKLEE, Omega Guard, ESP, Vita-E, Alfalfa, Vivix, Herbal Blend, Mealshake, Testimoni,

Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi, Pengedar Shaklee Kuantan, Produk SHAKLEE, Omega Guard, ESP, Vita-E, Alfalfa, Vivix, Herbal Blend, Mealshake, Testimoni,


Independent SHAKLEE Distributor, Info, Kongsi, Pengedar Shaklee Kuantan, Produk SHAKLEE, Omega Guard, ESP, Vita-E, Alfalfa, Vivix, Herbal Blend, Mealshake, Testimoni,


Macam mana? 


Usah ragu-ragu dengan produk Shaklee yang terbukti berkesan. Jika anda membeli produk ini sekarang, bermakna anda telah membuat pilihan yang sangat bijak. Peluang bijak ini tidak harus dilepaskan.

Jangan biarkan anak-anak terus menderita dengan masalah Ekzema. Pilihan ditangan anda!


Pembelian

Jika anda ingin mendapatkan produk Shaklee, hubungi saya dan insya-allah konsultasi PERCUMA untuk pelanggan kami.


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign