20 February 2016

Adakah Pengambilan B-Complex Boleh Menggemukkan?

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Koleksi Jom Sihat Ceria

Assalamualaikum...Selalunya pelanggan akan bertanya, betul ke kalau mengambil suplemen B-Complex boleh menyebabkan kepada kegemukan?

Jadi untuk entri ini, saya akan kongikan tentang adakah pengambilan B-Complex boleh menyebabkan kegemukan.

Tubuh badan manusia memerlukan 13 jenis vitamin utama untuk berfungsi dengan baik. Vitamin-vitamin tersebut adalah:


Daripada 13 jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan kita, 8 daripada vitamin tersebut adalah daripada kumpulan vitamin B Complex. 

B-Complex, Testimoni, Testimoni B-Complex, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Oleh itu, sebelum mengambil atau membeli sebarang Vitamin B, pastikan anda melihat dulu isi kandungan Vitamin B tersebut supaya meliputi keseluruhan keluarga Vitamin B Complex untuk mendapat keseimbangan dan keberkesanan yang optimum. 


Tahukah anda? 

B-Complex Shaklee mengandungi kesemua 8 vitamin daripada keluarga B Complex.


Kebaikan B-Complex Shaklee

B-Complex, Testimoni, Testimoni B-Complex, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,


Betul Ke B-Complex Dikaitkan Dengan Kegemukan?

B-Complex Shaklee antara kebaikannya ialah membantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga. Ini bermakna, makanan yang kita makan akan ditukar kepada tenaga oleh B-Complex. Hasilnya kita akan mempunyai tenaga untuk menjalankan aktiviti seharian. 

Namun begitu, bagi memastikan kita tidak makan terlalu banyak yang boleh menjurus kepada kegemukan akibat daripada pengambilan B-Complex, kita hendaklah makan B-Complex selepas mengambil makanan utama

Sebab hasilnya B-Complex akan membantu pencernaan makanan dan membebaskan tenaga, bukan menyimpan lemak, karbohidrat dan protein yang ada dalam tubuh kita.


Peringatan!

Jika kita mengambil B-Complex sebelum makan, berkemungkinan kita akan makan dengan lebih banyak kerana B-Complex memerlukan makanan untuk dicernakan

Dalam erti kata lain, sebenarnya B-Complex meningkatkan metabolisma tubuh dengan mempercepatkan pembakaran makanan yang telah dimakan. Pengambilan B-Complex yang betul sebenarnya akan menyebabkan badan kita lebih shape up.


Amaran :

Pastikan anda meminum air yang banyak selepas mengambil B-Complex atau apa sahaja suplemen lain. 

Bagaimana? Adakah anda rasa B-Complex boleh menyebabkan anda gemuk? Insya-allah, dengan jadual pengambilan suplemen yang betul dan teratur sebenarnya akan menggalakkan badan kita menjadi lebih sihat, bertenaga serta langsing.

Anda sudah mengetahui tentang B-Complex dan kegemukan? Masih ragu-ragu lagi ke? 
Pilihan di tangan anda. Makanlah dengan ilmu supaya anda lebih menghargai sesuatu yang dimakan itu.

Jika anda berminat, sila hubungi saya untuk pertanyaan dan pembelian.
 

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign