2 February 2016

GLA Complex : Apa Kaitan Dengan Kesuburan?


Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google, Koleksi Enermax Group

Assalamualaikum Semua!

"Dah ada ker?"
"Bila nak dapat anak?"

"Berapa orang dah anak?" 

Berikut adalah pertanyaan yang sering di ajukan kepada pasangan yang baru berkahwin atau mereka yang sudah berkahwin tetapi belum dikurniakan cahayamata.

Jadi apakah kaitan entri kali ini dengan persoalan di atas. Mari saya perjelaskan bagaiamana GLA membantu untuk cepat hamil.
Apa itu GLA Complex?

GLA Complex merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. 

Kebiasaannya digunakan untuk masalah haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk memperbaiki tekstur kulit dan membuat kulit 

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1. 


Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? 

GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. Cecair yg subur akan kelihatan jernih, licin dan anjal. Perasan tidak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tidak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. 

Di sinilah fungsi GLA Complex untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub fallopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5.

Jika anda masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering, itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan. Jadi p
enting untuk kita mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.


Bagaimana pula kalau sudah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA Complex??

Jawapannya TIDAK, GLA Complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau sudah subur tidaklah sampai sebulan 2-3 kali bertelur.


Testimoni???

Berikut beberapa testimoni mereka yang telah berjaya dan mendapat kesan positif. 

GLA Complex, Testimoni GLA, Testimoni, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

GLA Complex, Testimoni GLA, Testimoni, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

GLA Complex, Testimoni GLA, Testimoni, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Alhamdulillah.  Rezeki semuanya datang dariNYA, namun begitu , kita haruslah berusaha dengan apa cara sekali pun selagi termampu dan akhirnya kita bertawakal kepadaNYA.

Bagaimana??? Nak cuba GLA Complex! Cepat hubungi saya di salah satu medium di bawah.

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign