8 February 2016

Set Bersalin Shaklee : Sesuaikah Jika Bayi Ada Jaundice?

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google

Assalamualaikum,

Ramai ibu-ibu yang bakal bersalin sering tertanya-tanya sesuaikah untuk mengamal Set Bersalin Shaklee jika bayi terkena "jaundice"? Ya lah mana tidaknya beli mahal-mahal tetapi akhirnya tidak boleh digunakan kerana bayi dapat "jaundice".

Kebanyakan bayi yang baru lahir akan mengalami masalah jaundice. Dilaporkan 80% bayi baru lahir menghidap jaundice pada awal kelahiran mereka. 

Set Berpantang, Testimoni, Testimoni Set Berpantang, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi, Set Hamil,


Apa itu "Jaundice"?

Jaundice dari perkatan Perancis 'jaune' yang bermakna kuning. Sel darah merah manusia yang terurai (kerana mati) menghasilkan partikel yang dipanggil bilirubin. Bilirubin ini adalah tidak larut air dan akan dihantar ke hati untuk diubah kepada menjadi larut air. Setelah itu sebahagiannya akan dikeluarkan menjadi air kencing. Sebahagiannya pula akan dibuang melaui najis melalui saluran hempedu.

Jaundice jika dibiarkan boleh menyebabkan pelbagai komplikasi kepada bayi. 

Jadi keadaan jaundice bayi inilah menyebabkan ramai ibu tidak dapat meneruskan hajat menggunakan set bersalin yang telah dibeli. Rugi macam tu saja. 

Amalan semasa hamil untuk elakkan bayi "jaundice"

  • Minum madu 3 sudu besar atau minum air madu 5 sudu besar. Bagi ibu yang ada masalah diabetes, jangan risau madu tidak memberi kesan negatif.
  • Memperbanyakkan memakan kurma
  • Mengamalkan memakan buah tin setiap 3 hari
  • Suami digalakkan berselawat sambil menggosok perut isteri. Lakukan sekerap mungkin.
  • Amalkan Zinc Complex Shaklee pada trimester ketiga mengandung untuk elakkan anak kuning joundice.

Mengapa Set Bersalin Shaklee Menjadi Pilihan Terkini?

1. Selamat untuk ibu bersalin normal atau czer (walaupun mereka yang keguguran pun boleh menggunakannya);


2. Selamat untuk bayi mengalami jaundice atau G6PD


3. Mempercepatkan pemulihan luka, 


4. Memberikan dan membekalkan tenaga selepas bersalin


5. Emosi lebih ceria dan relaks


6. Penyusuan lancar dan stok susu lebih meriah


7. Kembali langsing selepas bersalin


8. Mengatasi masalah sembelit dan keguguran rambut


Testimoni???

Testimoni 1 : Boleh teruskan!


Set Berpantang, Testimoni, Testimoni Set Berpantang, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi, Set Hamil,

Testimoni 2 : Alhamdulillah tak kena jaundice langsung.

Set Berpantang, Testimoni, Testimoni Set Berpantang, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi, Set Hamil,

Testimoni 3 : Baby tidak kena kuning.

Set Berpantang, Testimoni, Testimoni Set Berpantang, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi, Set Hamil,

Testimoni 4 : Alhamdulillah anak langsung tak kena jaundice


“Sedikit perkongsian dari pengalaman sendiri, kedua2 anak pertama dan kedua saya dulu kena jaundice yang agak tinggi. Doktor cakap sebab jenis darah ibu dan anak O+ve, jadi memang tak dapat elak, kuning memang tinggi. N masa tu saya belum consume Shaklee lagi. Alhamdulillah dipertemukan dengan Shaklee selepas anak kedua berumur 9 bulan sbb susu dah start drop masa tu.Sangat puas hati sebab susu tak putus sampai berjaya bf 2nd baby untill umo 2yo. So saya continue Shaklee sampai pregnant anak ke-3, bersalin anak ke 3 Alhamdulillah kali ni anak langsung tak kena jaundice sebab set 3M tu (alfalfa saya ambil slps sebulan) bantu produce susu yg byk. jadi, baby minum banyak dan cepat, cepat buang air…Alhamdulillah ” -Yana Fandi



Alhamdulillah, seronok tengok testimoni positif dari pelanggan-pelanggan yang berpuashati dengan Set Bersalin Shaklee kerana set ini 
membantu menurunkan jaundice dan selamat untuk bayi anda.


Bagaimana? Anda masih ragu-ragu lagi dengan Set Bersalin Shaklee? Jika anda berminat untuk dapatkan Set Bersalin Shaklee, sila hubungi saya untuk pembelian dan konsultasi PERCUMA.




No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign