19 April 2016

Betul Ke Omega Guard Boleh Mengawal Berat Badan?

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google, Koleksi Enermax Group

Salam Keceriaan Buat Semua,

Omega Guard, Testimoni Omega, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi, Promosi,

Betul ke Omega Guard boleh mengawal berat badan? 


Omega Guard, Testimoni Omega, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi, Promosi,

Sebenarnya selain dari Lecithin, Omega Guard juga popular untuk mengawal berat badan malahan bertindak lebih cepat berbanding dengan Lecithin.

Omega Guard membantu mengurangkan dan membuang lemak-lemak degil dari dalam badan. 

Tetapi bagaimana????


Bagaimana Omega-3 bertindak ?
  • Membantu membakar lemak dengan cara membantu badan bertindakbalas secara lebih baik dengan hormon bernama LEPTIN.
  • LEPTIN memberi isyarat kepada otak untuk mengawal selera makan (iaitu dgn mengawal paras gula dalam darah), jadi kita akan kurang makan atau mengudap.
  • LEPTIN meningkatkan metabolisme kita dgn meningkatkan pengeluaran tiroid ( ia mengawal atur metabolisme)
  • LEPTIN juga menyebabkan badan membakar lemak untuk menghasilkan tenaga.
  • Jika badan anda tidak bertindakbalas dgn baik terhadap LEPTIN, maka anda akan jadi semakin mudah lapar, dan akibatnya menyimpan lebih banyak lemak.
  • Oleh itu, pengambil suplemen OMEGA 3 membantu badan bertindakbalas secara lebih baik dgn LEPTIN supaya anda dapat meningkatkan metabolisme dan seterusnya dapat membakar lemak.

Selain Omega Guard, gabungan Alfalfa dan Herb-lax juga perlu untuk mengawal berat badan. Namun begitu untuk mendapatkan hasil yang cepat serta badan kekal sihat, senaman juga perlu dilakukan. Dengan melakukan senaman juga dapat meningkatkan kompleksi kulit. Jika dilakukan secara konsisten ia akan melancarkan pengaliran darah, membentuk otot dan menaikkan paras oksigen dalam tubuh lalu memberi kesan kulit kekal sihat dan anjal. Jadi tidaklah apabila telah kurus kelihatan menggeleber. 

Pengambilan makanan atau minuman manis perlu dikurangkan dan pengambilan air masak yang mencukupi iaitu 2 hingga 3 litter sehari serta banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran.

Sudah tahukan kelebihan Omega Guard untuk mengawal berat badan. Jika berminat untuk dapatkan Omega Guard bolehlah hubungi saya.

Promosi Omega Guard masih berlangsung sehingga akhir bulan April ini. Jangan tunggu lagi ya!

Omega Guard, Testimoni Omega, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi, Promosi,


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign