25 April 2016

Set Penjagaan Rambut ProSante Shaklee

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google


Assalamualaikum Semua,

Anda mengalami masalah rambut seperti rambut gugur, kelemumur atau gatal-gatal kulit kepala?


Set Prosante, Revitalizing Shampoo, Lightweight Conditioner, Long Lasting Finishing, Nourishing Scalp, Purifying Shampoo, Replenishing Conditioner, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan,Sudah mencuba pelbagai produk rambut tetapi belum ada penyelesaiannya.

Set Prosante, Revitalizing Shampoo, Lightweight Conditioner, Long Lasting Finishing, Nourishing Scalp, Purifying Shampoo, Replenishing Conditioner, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan,

Jangan risau lagi!

Anda tidak perlu kecewa atau sedih kerana selain mengamalkan suplemen Shaklee untuk penjagaan dalaman untuk rambut, Shaklee juga ada menawarkan set penjagaan rambut untuk luaran.

Set penjagaan rambut Shaklee yang dikenali sebagai ProSante adalah bebas kimia serta selamat untuk digunakan.

Set Prosante, Revitalizing Shampoo, Lightweight Conditioner, Long Lasting Finishing, Nourishing Scalp, Purifying Shampoo, Replenishing Conditioner, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan,


Set Penjagaan Rambut ProSante ini mengandungi:

1. Nourishing Scalp Treatment

2. Revitalizing Shampoo

3. Purifying Shampoo

4. Replenishing Conditioner

5. Lightweight Conditioner

6. Long Lasting Finishing Spray


Mari kita ketahui dengan lebih terperinci setiap fungsi produk yang terkandung di dalam Set Penjagaan Rambut Prosante.

Nourishing Scalp Treatment

Masalah rambut boleh diselesaikan dengan serum ini yang mana mudah diserap oleh kulit kepala untuk melancarkan peredaran darah, menghalang faktor persekitaran yang merosakkan rambut dan mmbekalkan khasiat kepada kulit kepala. Serum ini mengandungi 59ml.
Revitalizing Shampoo

Shampoo ini mengandungi 296ml yang bertindak bagi melicinkan dan melebatkan rambut. Revitalizing Shampoo adalah sistem pembersih yang lembut dan berpaten. Bertindak untuk menyegarkan dan mengimbangi kulit kepala dan juga rambut tanpa terlalu melembapkan dan mengeringkan.
Purifying Shampoo

Bertindak secara menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan yang tercemar daripada persekitaran. Sangat sesuai untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat dan rambut tidak berkelumur. Berkapasiti 237 ml.
Replenishing Conditioner

Pelembap pekat ini mengandungi 237 ml bertindak untuk memperbaiki kerosakan pada pernukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang. Pelembap ini mengandungi protein dan humektan yang berasaskan alam semula jadi untuk menguatkan rambut.
Lightweight Conditioner

Bertindak untuk mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat. Selain itu, pelembap yang mempunyai 296ml boleh menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diuruskan. 
Long Lasting Finishing Spray

Iaitu “medium hold” memastikan gaya rambut tidak berubah. Berperanan untuk memberikan perlindungan UV dan menguruskan jenis rambut kerinting dan rambut yang mudah kusut. Spray ini mengandungi 237ml.


ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.


Keperluan Set Penjagaan Rambut Prosante adalah mengikut jenis dan masalah rambut anda.

Bagi anda yang mengalami masalah keguguran rambut, anda disarankan menggunakan set berikut :

1.Revitalizing Shampoo 
2.Lightweight Conditioner 
3.Nourishing Scalp Treatment 


Berlainan pula bagi anda yang mengalami masalah rambut berkelemumur(juga boleh untuk rambut gugur, rambut bercabang, rambut rosak dan berminyak) anda disarankan set berikut:

1.Purifying Shampoo 
2.Replenishing Conditioner 
3.Nourishing Scalp Treatment 


Cadangan penggunaan Set Penjagaan Rambut Prosante adalah seperti jadual dibawah.

Set Prosante, Revitalizing Shampoo, Lightweight Conditioner, Long Lasting Finishing, Nourishing Scalp, Purifying Shampoo, Replenishing Conditioner, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan,Suburkan Rambut Anda!

Kulit kepala yang sihat adalah asas kepada rambut yang sihat. Sebab itulah kenapa setiap produk ProSanté mengandungi Scalp Health Complex, iaitu gabungan 10 vitamin, mineral dan herba bagi menyediakan persekitaran optimum untuk rambut yang sihat, lebat dan menawan. 

Shaklee memilih bahan-bahan seperti:

Ekstrak swertia dan halia untuk merangsang peredaran darah dan membekalkan tenaga untuk folikel rambut;

Mineral kulit yang penting seperti kuprum, zink, mangan serta vitamin A dan E untuk membantu metabolisme kulit kepala yang sihat;

Minyak daun pokok teh serta esktrak teh hijau untuk menentang kerosakan akibat radikal bebas dan faktor-faktor persekitaran lain.

Dan juga tidak akan menemui sebarang bahan kimia kuat yang boleh merosakkan rambut dan juga kulit kepala anda dalam rangkaian penjagaan produk ProSanté.

Nak cuba set penjagaan rambut Prosante? Hubungi saya ya di salah satu medium komunikasi dibawah.  

Jumpa lagi!

* nantikan testimoni-testimoni set penjagaan rambut prosante di entri akan datang.

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign