8 May 2016

Collagen Powder Dari Sisik Ikan Merah

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google, Koleksi Enermax Group

Assalamualaikum Semua,

Anda mengalami masalah kulit kusam dan tidak bermaya atau tona kulit tidak sekata ataupun jeragat dan jerawat?


Pening mencari kolagen yang terbaik untuk selesai masalah anda? Jangan risau! 

Collagen Powder, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,


Tahukah anda sumber kolagen terbaik adalah kolagen bersumberkan ikan laut dalam. Ini kerana mempunyai nilai protein yang tinggi serta jauh dari pencemaran.

Namun pemilihan hidupan laut untuk menghasilkan kolagen perlu dipilih dengan teliti dan terbaik bagi mengelakkan pencemaran pada hidupan marin tersebut.

Collagen Powder, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Kandungan yang terbaik pada hidupan laut menyebabkan Shaklee memilih ikan merah laut sebagai sumber utama penghasilan kolagen. Malahan ikan merah laut juga mempunyai kadar penyerapan yang lebih tinggi berbanding hidupan laut lain.

Collagen Powder Shaklee merupakan suplemen yang terbaik. Sebanyak 4000mg kolagen diekstrak dari RSS (sisik ikan merah) proprietari, iaitu sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi.

Collagen Powder, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,Kandungan lain Shaklee Collagen Powder 

Selain sisik ikan merah Kolagen Shaklee juga dihasilkan dengan gabungan 7 bahan aktif iaitu :

Ekstrak biji camellia Japonica – terdiri daripada asid oleik, satu emolien dan merupakan pelembap kulit yang hebat, isoflavon dan merupakan antioksidan semulajadi yang dapat mengurangkan radikal bebas

Ekstrak Pfaffia – Pfaffia yang juga dikenali sebagai ginseng brazil, apabila digabungkan dengan ekstrak biji camilla japonica, membantu formasi kolagen dan asid hyaluronic. Dengan kemampuan luar biasa mengikat amaun air yang banyak, asid hyaluronic memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu tubuh untuk menjadikan kulit lembut, lembap dan licin.

Elastin kolagen ikan – elastin memelihara kulit menjadi fleksibel tetapi tegang, memberikan reaksi melantun apabila kulit ditarik. kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi berganding bahu dengan kolagen untuk mengekalkan kulit menjadi tegang, anjal dan elastik.

Vitamin C – Vitamin C menggalakkan penghasilan kolagen dan menentang radikalbebas yang merosakkan kulit kita.

Vitamin B2 dan B6 – Vitamin B turut serta dalam metabolisma karbohidrat, lemak dan protin untuk membebaskan tenaga yang diperlukan untuk penghasilan kolagen di dalam sel.

Ekstrak kekerang – glucosamine ekstrak kekerang adalah penting di dalam sintesis cecair synovial yang membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidrat mata untuk melegakan ketidakselesaan mata.

Lactobacillus acidophilus – membantu mengimbangi mikroflora usus dan membantu membina semula sistem usus yang sihat yang mampu meningkatkan penyerapan kolagen.


Apa Yang Menyebabkan Collagen Powder Shaklee Istimewa?

Collagen Powder Shaklee berbeza kerana mempunyai berat molekul yang sangat rendah dan seimbang iaitu kira-kira 1000 dalton.

Collagen Powder, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,


Apakah itu dalton??? Nak tahu tak!

Dalton adalah cara mengira berat molekul kolagen. Dengan kandungan dalton yang rendah ia mudah diserap oleh tubuh badan dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan lebih berkesan.

Collagen Powder, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Hah! Anda sudah mengetahui tentang Collagen Powder Shaklee kan. Nak tahu berkesan atau tidak, kenalah beli dan rasai sendiri.

Saya sudah mencuba Collagen Powder Shaklee! Anda bila lagi? 

Nak cuba??? Hubungi saya cepat-cepat sempena promosi Collagen Powder masih berlangsung lagi. Jangan lambat tau!


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign