13 June 2016

Hilangkan Garisan Putih Pada Kuku

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google


Assalamulaikum!


Pernah tak anda alami garisan putih pada kuku seperti image dibawah? 


ESP, Testimoni ESP, Kisahku, Info, Kongsi, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan,


Selalunya garisan-garisan putih ini terjadi pada kuku jari tangan. Pernah tak anda terfikir apa yang menyebabkan terjadinya garisan putih ini.

Garisan putih pada kuku merupakan simptom yang dinamakan Muehrcke’s Nail (Sumber Wikipedia). Secara jelasnya tidak diketahui sebab pembentukan garisan putih ini, akan tetapi ianya dikaitkan dengan kekurangan protein di dalam badan.

Oleh itu seseorang yang mempunyai garisan putih pada kuku berkemungkinan mempunyai masalah kekurangan protein. 

Bolehkah hilangkan garisan putih pada kuku ini? Insya-allah boleh!

Anda cuma perlu ubah cara pemakanan anda serta tingkatkan hidangan yang kaya dengan protein dan zat besi seperti telur dan makanan laut serta sumber yang berkaitan.

ESP, Testimoni ESP, Kisahku, Info, Kongsi, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan,

Anda juga boleh dapatkan sumber protein yang mudah dengan mengamalkan ESP Soy Protein dari Shaklee. ESP merupakan satu-satunya sumber protien terbaik yang membantu menguatkan kuku, menjadikan kuku lebih bersinar serta melembapkan kuku anda. Pengambilan ESP secara konsisten akan hilangkan garisan putih pada kuku anda.

Pasti anda tidak percaya kan? Ni pengalaman saya sendiri.

Salah satu kelebihan yang saya dapat setelah amalkan ESP ini, dapat hilangkan garisan putih pada kuku serta kuku jadi tebal dan berkilat. Jika sebelum ini, kuku saya mudah patah dan rapuh jika panjang dan ada garisan putih. Tanda-tanda itu bermaknanya kuku saya tak kuat kan? Tapi sekarang saya tak risau pun. Dengan pengambilan ESP secara berterusan dapat hilangkan garisan putih pada kuku dan menjadikan kulit saya lembut dan lembap. 

Memang saya perasan bila potong kuku, kuku saya tebal dan berkilat serta tak ada lagi kuku patah. Mula-mula dulu tak perasan juga dan pelik juga kenapa dah lama kuku saya tak patah. Terfikir juga. Lama-lama baru teringat sejak amalkan ESP ni nampak perubahnya. Alhamdulillah, kuku dah cantik dan tak mudah patah lagi.

Alhamdulillah, bukan saya saja yang dapat kesan yang positif pada kuku, malahan pengguna di bawah ini pun sama.


ESP, Testimoni ESP, Kisahku, Info, Kongsi, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan,


Jadi, apa lagi? Anda sudah tahukan bagaimana untuk hilangkan garisan putih pada kuku. Nak tunggu apa lagi ke?. Mai la order! Dapatkan konsultasi dan cara pengambilan ESP yang betul dan tepat untuk kesan yang terbaik. Insya-allah

Jom amalkan ESP! Banyak manfaat yang akan anda dapat.

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign