19 August 2016

Perbezaan Antara EPO Dan GLA Complex Shaklee

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google


Assalamualaikum Cik/Puan Hawa Semua!

Beberapa hari lepas, ada rakan saya bertanya Shaklee ada jual EPO (Evening Primrose Oil) tak?  Sebabnya mereka ingat GLA Shaklee tu adalah sama denga EPO yang dijual di pasaran.

Jadi untuk entri kali ini saya menjawap persoalan itu. 

EPO adalah sejenih minyak yang di perbuat dari bunga bernama Evening Primrose yang mempunyai pelbagai khasiat. EPO digunakan untuk membantu menyelesaikan masalah sendi serta masalah berkaitan dengan kewanitaan.

GLA Complex, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,


Ada juga yang beranggapan bahawa EPO adalah nutrisi seperti Omega,DHA, EPA dan sebagainya sedangkan EPO hanyalah sejenis minyak.

Didalam EPO terdapat satu komponen yang dipanggil Gamma Linolenic Acid (GLA) dan GLA inilah yang membantu menyelesaikan masalah berkaitan kewanitaan dan sebagainya.

Apa yang menariknya, GLA bukan hanya terdapat didalam EPO, malah turut terdapat didalam bunga lain termasuk Bunga Borage (Borage Flower). Minyak dari bunga Borage inilah yang menjadi bahan utama dalam suplemen GLA Complex produk keluaran Shaklee.

GLA Complex, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Apakah pula perbezaan EPO dan Borage Flower Oil?

Borage Oil mengandungi paras GLA yang lebih tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% yang didapati dari EPO. Kelikatan GLA adalah terbukti lebih baik dalam membantu masalah kesihatan berkaitan kewanitaan seperti Pre-Menstrual Syndrome (PMS) dan masalah sendi seperti arthritis.

Tambahan pula, GLA Complex Shaklee juga dilengkapi dengan Vitamin E dan minyak dari bunga matahari yang kaya dengan asid lemak Omega-6.

Jadi sekarang, sebagai kaum hawa pasti sudah dapat perbezaan antara EPO dan GLA Complex Shaklee. 
Pernilaian adalah hak anda sendiri, oleh itu jadilah pengguna yang bijak. Jangan pening dan terikut-ikut dengan pendapat orang lain.

GLA Complex, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Namun begitu, pilihan saya adalah GLA Complex kerana saya telah dapat perbezaan antara EPO yang pernah saya amalkan sebelum ini dengan GLA Complex Shaklee.

Pilihan anda? Jika ada ingin tahu lebih lanjut tentang GLA Complex, sila hubungi saya untuk penerangan lanjut di talian 014-8243610.


No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign