14 October 2016

Kawal Lelah Dengan Minyak Ikan

Teks : Zaridah Hj Hashim
Image : Carian Google


Assalamualaikum,


Omega Guard, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Setiap kali anak diserang demam, selsema dan batuk, ibu-ibu pasti akan merasa bimbang kerana jika berlarutan anak-anak akan mudah diserang pula dengan masalah lelah. Jika anak diserang lelah pastikan ibu-ibu akan cemas kerana terpaksa berulang-alik ke klinik atau hospital dan mungkin bermalam di hospital bagi mendapatkan Nebulizer untuk melegakan pernafasan.


Omega Guard, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,Kawal Lelah Dengan Minyak Ikan

Oleh kerana kanak-kanak mudah terdedah kepada masalah lelah, ianya boleh dikurangkan dengan memantau permakanan serta memberikan anak-anak pemakanan yang boleh mencegah dari mudah terkena serangan lelah.


Pengambilan makanan yang kaya dengan Omega 3 boleh mengurangkan kekerapan terjadi lelah.  Ini kerana Omega-3 asid lemak, asid docosahexaenoic (DHA) dan asid eicosapentaenoic (EPA), didapati secara semulajadi dalam minyak ikan dan biasanya dianggap sebagai nutrien anti-radang dengan kesan perlindungan dalam penyakit radang termasuk asthma atau lelah.Antara sumber Omega-3 terbaik ialah dari ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel. Walaubagaimanapun, sekiranya sukar untuk mendapatkan bekalan ikan-ikan ini, sebagai alternatifnya anda boleh berikan anak-anak anda Omega Guard dari Shaklee.

Omega Guard, Produk SHAKLEE, Independent SHAKLEE Distributor, Pengedar Shaklee Kuantan, Info, Kongsi,

Dengan mengambil beberapa biji Omega Guard, insya-allah membantu mengurangkan kekerapan diserang lelah.

Nak cuba Omega Guard? Wasap hakak 014-8243610 untuk konsultasi dan informasi.

No comments:

Post a Comment

Hai rakan2, dipersilakan untuk memberi komen atau sebarang persoalan serta kritikan.

AzZa WaMeAz eShop © . Designed by MaiGraphicDesign